به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، خسرو شهبازی اظهار داشت: سطح زیر کشت زیتون استان ۹۷۴ هکتار است که حدود ۷۴۶ هکتار بارور و ۲۲۸ هکتار نیز غیر بارور است.
وی با اشاره به اینکه در استان کرمانشاه ۱ هزار و ۳۴۰ نفر بهرهبردار زیتون داریم، خاطرنشان کرد: زیتون تولیدی استان از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی گفت: باغات زیتون استان در هشت شهرستان کرمانشاه، جوانرود، ثلاث باباجانی، پاوه، دالاهو، قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب متمرکز است..
شهبازی تولید زیتون سال گذشته استان را ۱۶۰۰ تن اعلام کرده و یادآور شد: از این میزان حدود ۱۶۰ تن داخل استان به صورت کنسروی فرآوری شده، حدود ۲۰ تن نیز روغن کشی و مابقی به خارج استان صادر شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاظر زیتون استان در مرحله کنسروی است، تصریح کرد: تا اواسط مهرماه فرآوری زیتون به صورت کنسرو صورت گرفته و از آبان برای گرفتن روغن و مصارف دیگراستحصال میگردد.
شهبازی گفت: به منظور استحصال روغن زیتون با کارخانه روغن کشی مستقر در استان هماهنگی شده تا ۱۵۰ تن میوه زیتون باغات استان را با قیمت روز زیتون کشور خریداری کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به تشریح ارقام کشت شده زیتون استان پرداخت و افزود: ۸۵درصد ارقام کشت شده از نوع زیتون زرد و ۱۵ درصد نیز روغنی و از سایر ارقام داخلی و خارجی است.
وی سپس به نوع مصارف زیتون در استان پرداخته و خاطرنشان کرد: از زیتون تولیدی استان روغن، کنسرو و مقدار کمی نیز صابون استحصال میشود.
شهبازی با اشاره به اینکه به علت تنش خشکی و کمبود منابع آبی باغات زیتون توسعه زیادی نداشته، یادآور شد: باغات زیتون سالانه حدود ۱۰ هکتار توسعه یافته است.
وی بهترین شهرستانهای استان کرمانشاه برای توسعه زیتون را قسمتهایی از شهرستانهای جوانرود، کرمانشاه و دالاهو بیان کرد.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در راستای حمایت از تولیدکنندگان زیتون از محل طرح و توسعه باغات زیتون اقداماتی شامل عملیات پیوند، هرس، تغذیه و مدیریت کف باغ به صورت رایگان انجام داده و همچنین شرایط استفاده از تسهیلات بانکی برای توسعه این محصول در استان نیز فراهم شده است.
نظر شما